Warsztaty kulinarne w chojeńskiej restauracji. Niebawem nowe dania na naszych talerzach? [foto] [video]



W restauracji Piastowska w Chojnie przez dwa dni odbywały się warsztaty kulinarne, które poprowadził Wojciech Harapkiewicz  specjalista w dziedzinie owoców morza i dziczyzny w nowoczesnej odsłonie.


 Już jakiś czas temu stwierdziliśmy, że chcemy odświeżyć swój wygląd, poznać nowe kuchnie – mówi nam Katarzyna Erdmann. Takie warsztaty trwają dwa dni. Jak mówi ich prowadzący  Wojciech Harapkiewicz  są one bardzo wymagające. Uczestnicy nabierają nowego doświadczenia, a co za tym idzie, dania, których się nauczyli, z pewnością będziemy mogli zobaczyć w menu chojeńskiej restauracji.


 Cała załoga jest naprawdę genialna. Mają bardzo duży warsztat i bardzo mi się przyjemnie i lekko z nimi pracuje  mówi w rozmowie z nami szef kuchni Wojciech Harapkiewicz. Był przez osiem lat szefem kuchni w Gdańskim Hotelu Królewskim. Swoje doświadczenie zdobywał nie tylko na terenie nasze państwa, ale i również za granicą: Szwajcaria  Domaine De Chateauvieux (2 gwiazdki Michelin), Niemcy  Bayrisches Haus (1 gwiazdka Michelin). Swoją pasję rozkręcał również we Włoszech. 





Redakcja

Prześlij komentarz

Nowsza Starsza